Лена Лалчева - психологично консултиране и терапия

за записване на час 0889 07 39 36; 0877 07 39 36

Аз и работата ми

Здравейте!

Аз съм Лена Лалчева и практикувам психологично консултиране и психотерапия. „Практикувам” е професионалната терминология, всъщност това е страстта ми! Обичам работата си и откриването на всяка нова личност, с която тя ме среща всеки ден. Влюбена съм в книгите,  а четенето и писането са страстите, които ми помагат да научавам нови неща, да релаксирам пълноценно и да изразявам себе си по най-адекватния за мен начин. В личен план щастието и усмивката ми са синът ми, семейството ми, пътешествията до набелязани дестинации в целия свят и, разбира се, книгите…. Животът би ми се струвал непълноценен без да чета.picture (12)

В практиката си основно работя с тревожни разстройства, те са с епидемични размери напоследък, особено сред младите хора. Един от основните ми фокуси е обсесивно-компулсивно разстройство. То е особено упорито, инвалидизиращо и продължително и за мен е голямо предизвикателство да работя с тежки и сериозни форми на ОКР. Работя  с хранителни разстройства и зависимости, с афективни разстройства и нерядко с деца с обучителни затруднения или с проблеми в развитието и социалната адаптация.

Работата ми изисква непрекъснато усъвършенстване и нови умения. Използвам Схема терапия, когнитивно-поведенческа психотерапия, EMDR терапия за работа с травми, фокусирана към решения терапия и новата за България и изключително иновативна терапия ADVANCED INTEGRATIVE THERAPY. В началото на 2020 година добавих към уменията си Схема терапията, която надгражда когнитивно-поведенческата и дава резултати и при клиенти с неуспешен предишен терапевтичен опит. Нерядко прилагам различни психодраматични техники, ако смятам, че могат да бъдат полезни за клиента. За мен придържането към конкретна психотерапевтична модалност не е толкова съществено, колкото цялостното оздравяване и хармония на духа и личността, път към един по-реализиран и пълноценен живот.

Благодаря Ви!

Последвайте ме и тук:

www.facebook.com/analitika.therapy