Лена Лалчева - психологично консултиране и терапия

за записване на час 0889 07 39 36; 0877 07 39 36

Актуално

Паник атаките – всичко, което трябва да знаем за тях. Видео от участието ми в предаването 100 % будни на БНТ, 05/10/2018, посветено на паническото разстройство. Гледай тук:

 

За прошката и силата на нейното действие, гостуване в предаването „Фамилно“ по Bulgaria ON AIR: видео 18/02/2018

20161109_164356

ЗАСЛУЖАВАШ ПОВЕЧЕ! ВРЕМЕ Е ЗА НОВОТО ТИ АЗ!

20708431_1998202647057821_7519703871229801391_n

Това е мястото, на което ще разбереш как да повишиш самочувствието си и да бъдеш по-щастлива, по-уверена и по-успешна! Как да управляваш парите си и да бъдеш по-богата! Как да се храниш вкусно и здравословно. С психотерапевта Лена Лалчева, финансиста Стойне Василев и специалиста по здравословно хранене Софи Йотова.

Виж програмата и купи билет тук.

♦ Стартира нова група за хора с тревожност и затруднения в комуникацията. За повече информация виж тук:

групова терапия

Лена Лалчева на гости на „Здравето отблизо“, 11/10/2016 по темата: как ще повлияят новите зловещи картинки на цигарените кутии върху пушачите? Ще ги накарат ли да спрат да пушат и как се отразява това върху психиката на зависите от никотина? Видео тук:

Лена Лалчева в „Здравето отблизо“ по БНТ, 10/05/2016 – паническото разстройство – симптоми, причини, начин за справяне. Видео тук:

 

Лена Лалчева в „Здравето отблизо“ по БНТ: Как да се справим с паническите атаки, фобиите и ирационалните страхове:
Видео тук:

lena

 

 

 

Лена Лалчева в интервю за „Дарик радио“ – 5 грешки, които убиват любовта в двоййката. Видео тук:

 

Семинар за бъдещи родители на 17/03/2016 г. в Сити Център 12805897_998367543572998_5463712028673241628_nСофия. За записване: тук

 

 

 

 

 

Fobii На гости на „Денят Започва“ по БНТ, 09/07/2015: Как да се справим с фобиите и ирационалните страхове? Видео тук:

 

 

♦ Интервю за вестник „Телеграф“

11048748_863675190375568_3778431640423299063_n За късното раждане на българката и жените, които избират да отгледат детето си сами. Моделът на семейството при децата, живеещи без един родител. Подробности тук:

Отношенията между майка и дъщеря – Лена Лалчева в „Дневникът на Венета“ по TV7, 11/05/2015

Лена Лалчева тв 7Защо една майка е загубила дъщеря си на 14-годишна възраст? Как да създадем здрави и устойчиви връзки с децата си? В „Дневникът на Венета“ по  TV7 коментираме лошите отношения между майки и дъщери и как да ги избегнем. Видео тук:

 

♦ Защо мъжете и жените лъжат на първа среща?

milen cvetkov

 В „Часът на Милен Цветков“ по Nova tv, Лена Лалчева, Искрен Пецов и съпругата му Диди Дрингова за лъжите на първа среща, 08/05/2015 Видео тук:

 

 

♦Защо мама и татко живеят в компютъра? Лена Лалчева в „Малки истории“ по БНТ:

малки истории

Родителството по скайп – как живеят децата, чийто родители са в чужбина, за да работят и да издържат семействата си? Едно емоционално предаване, което не може да Ви остави безразлични. Видео:

 

♦ Изместват ли социалните мрежи истинските приятелства? – няколко думи за БНТ /видео/

♦ 5 погрешни убеждения, които ни пречат да бъдем щастливи!

 

♦ Лена Лалчева за психическото възстановяване след раждането – „Здравето отблизо“ по Канал 1

здравето отблизоПсихическото възстановяване при жената след раждането, следродилната депресия и намирането на баланса – психологът Лена Лалчева и актрисата Йоана Буковска на гости на „Здравето отлизо“ по Канал 1. Видео от предаването тук:

 

миа сантова 2♦ Добродетел ли е егоизма? – Лена Лалчева в „Уикенд с Миа Сантова“ по ТВ7

 

 

 

♦ Работа с ADVANCED INTEGRATIVE THERAPY

Advanced Integrative Therapy (AIT) е терапия която съчетава в себе си травма-ориентираната терапия, дълбинната психодинамична психология, когнитивната терапия, телесно-ориентирана психотерапия, както и трансперсоналната и енергийната психология в една пълноспектрова… прочети още

 

 

♦ За перфекционизма в разговор с Катерина Евро на гости на „Усещане за жена“ по TV7. Коментираме дали перфекционизма ни помага, постижимо ли е съвършенството и какви са рисковете в живота на перфекционистите? Обзор статия тук:

катерина евроВидео от „Усещане за жена“ тук:

/разговорът с Лена Лалчева стартира в 1:01:00 от видеото/

 

 

 

 

♦ Интернет зависимостта сред децата ни – в студиото на сутрешния блок  „Още нещо“ по телевизия News 7;

още нещо тв7Темата е провокирана от самоубийството на 19 годишно момче след чат с приятели пред компютъра. Кога се стига до зависимост от компютъра сред децата и какво могат да направят родителите, за да предотвратят това? Видео:

 

♦ В августовския брой на списанието за мода ELLE съвместно с редактора Петра Дечева направихме изключително интересен материал за жените, които печелят повече пари от партньорите си и плащат сами сметките си.

ELLE-Cover-60158-300x0Темата е много провокативна, актуална и свързана с вечния двубой между еманципацията и женствеността. Още повече, че в нея вече е замесен и мъжкия пол, който загубва ориентацията си, не може да прогнозира какво се очаква от него и как да се държи – да бъде ли мъж или да не бъде? За съжаление списанието не е налично в безплатен електронен вариант, но разговорът с редактора сам по себе си провокира да напиша още една статия по темата, която в най-скоро време ще поместя тук.

 

 

♦ Безсънието и как да се борим с него – една статия за вестник „Преса“

В кратка статия журналистката Лазарина Босанова разговаря с психолога Лена Лалчева – темата е причините за безсънието и хитринките, които ни помагат да се борим с него без медикаменти. Към статията тук:

 

♦ Най-странните фобии и как да се справим с тях – разговор на Лена Лалчева, Наско Михайлов и Мира Добрева в студиото на „Денят отблизо“ по БНТ 1.

index

Виж видео тук:

 

 

 

 

 

♦ Лена Лалчева за  женствеността и бюста – на гости на Марта Вачкова в „Апартаментът“

марта вачковаС Марта Вачкова говорим за причините, които карат жените да се подлагат на естетически корекции; за женските извивки и кое кара мъжете да ги харесват; за ролята на майката при изграждане на самоуверена женственост у дъщерята и как да направим разликата между желанието за корекция и търсенето на щастие: видео тук!

*Разговорът с мен е след 30-та минута на предаването.

 

♦ Лена Лалчева в „Малки истории“ по БНТ за фейсбук, протестите в страната и как социалните мрежи променят живота на хората. Тук: Малки истории по БНТ

малки истории 2С журналистката Лора Скорчева, Ива Екимова – PR, Максим Бехар – PR и социологът Иво Христов в студиото на „Малки истории“ коментираме колко силни са социалните мрежи, манипулират ли те общественото мнение и кога един човек става зависим от фейсбук. Историята на един мъж, който живее почти изолиран от света, но ежедневно комуникира чрез фейсбук с многобройните си приятели от различни места по света.

 

♦ Лена Лалчева в „Преди обед“ по btv за тенорексията като модерна мания. Видео тук:

преди обед

 

 

 

 

 

♦ Лена Лалчева в „Часът на Милен Цветков“ по Нова тв за помощта, която получават зависимите хора в България: видео

milen cvetkov

 

 

 

 

♦ На 29.11. по покана на издателството на списанията „Инфо гайд за родители“, списание „Майчинство“ и „Първите 365 дни“ бях поканена да проведа семинар на тема „Семейството и как да оцелеем в него“.

580721_446314952111596_675460804_nСрещата се състоя в CCS Сити Център София и с присъстващите 50-тина майки и няколко татковци говорихме за това как избираме половинката си, защо мъжете и жените са различни и през какви етапи преминава брака и всяка една друга връзка. Още: как да се справим, когато в семейството има неразбирателства и как повлияват те върху психиката на децата; засегнахме и взаимоотношенията с голямото семейство, включващо прародителите и близките. Обърнахме внимание на всички родители, които отглеждат сами децата си и трудностите, които срещат те като родители в непълно семейство.

Тук помествам презентацията на семинара, която представя засегнатите теми само в план, като се надявам в най-скоро време да публикувам и статия с цялото съдържание на лекцията.

Семейството и как да оцелеем в него – семинар

Аз благодаря на всички присъстващи за вниманието и зададените въпроси, като се надявам да съм била максимално полезна с поднесената информация. Тъй като времето не беше достатъчно да отговоря на всички въпроси,  оставам на разположение по имейл за всички, които не успяха да получат отговори на срещата и се надявам съвместно с издателството отново да осъществим други срещи по провокативни и предизвикващи интерес теми за родителството и партньорството!